Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας με στόχο τη σύνδεση με την τοπική αγροτική οικονομία

Τίτλος

Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας με στόχο τη σύνδεση με την τοπική αγροτική οικονομία

Θέμα

Μνημόνια Συνεργασίας

Περιγραφή

Μνημόνιο Συνεργασίας σε επιστημονικό, εκπαιδευτικό και ερευνητικό επίπεδο συνυπέγραψε το Πανεπιστήμιο Πατρών με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, τον Ελληνικό Γεωργικό Οργανισμό – Δήμητρα, την Αμερικανική Γεωργική Σχολή και το Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου.
Κοινοί στόχοι η ανάπτυξη συνεργασίας μεταξύ των φορέων για την επίτευξη επιστημονικής υποστήριξης, των δημόσιων πολιτικών, της εκπαιδευτικής συνεργασίας και κυρίως τη σύνδεση με την τοπική αγροτική οικονομία. Ειδικότερα, στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής συνεργασίας, ένας από τους στόχους του μνημονίου είναι η προσφορά ολοκληρωμένης μεταδευτεροβάθμιας τυπικής εκπαίδευσης επιπέδου 3, 4 και 5, με τη συμμετοχή της Γενικής Γραμματείας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Δια Βίου Μάθησης και Νεολαίας του Υπουργείου Παιδείας.
Στην εκδήλωση, η οποία πραγματοποιήθηκε με φυσική παρουσία στους χώρους του Πανεπιστημίου Πατρών στο Μεσολόγγι (Αμφιθέατρο του Τμήματος Επιστήμης Φυτικής Παραγωγής Κ24) και στην Αμαλιάδα (Αμφιθέατρο του Τμήματος Γεωπονίας), μίλησαν ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γεώργιος Γεωργαντάς από την Αθήνα, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών Καθηγητής Χρήστος Μπούρας από το Μεσολόγγι και ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Άγγελος Συρίγος και ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας κ. Νεκτάριος Φαρμάκης από την Αμαλιάδα.

Δημιουργός

Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων, Εθιμοτυπίας και Εκδηλώσεων Πανεπιστημίου Πατρών

Ημερομηνία

2022-02-11

Αναγνωριστικό

memorandum-agriculture

Aναφορά

Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων, Εθιμοτυπίας και Εκδηλώσεων Πανεπιστημίου Πατρών, “Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας με στόχο τη σύνδεση με την τοπική αγροτική οικονομία,” Ψηφιακή συλλογή "Διογένεια", προσπελάστηκαν 18 Απριλίου 2024, https://diogeneia.library.upatras.gr/upatras-archive/memorandum-agriculture.