Τελετή αναγόρευσης του John Η. McDowell σε Επίτιμο Διδάκτορα της Σχολής Ανθρωπιστικών & Κοινωνικών Επιστημών

Τίτλος

Τελετή αναγόρευσης του John Η. McDowell σε Επίτιμο Διδάκτορα της Σχολής Ανθρωπιστικών & Κοινωνικών Επιστημών

Θέμα

Αναγορεύσεις

Περιγραφή

Φωτογραφίες από την τελετή αναγόρευσης του John Η. McDowell, Καθηγητού Φιλοσοφίας, σε Επίτιμο Διδάκτορα της Σχολής Ανθρωπιστικών & Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πατρών, μετά από πρόταση του Τμ. Φιλοσοφίας.

Ένας από τους σημαντικότερους σύγχρονους φιλοσόφους σε παγκόσμιο επίπεδο, ο John McDowell, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Pittsburgh, αναγορεύτηκε Επίτιμος Διδάκτορας της Σχολής Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών (ΣΑΚΕ), μετά από πρόταση του Τμήματος Φιλοσοφίας. Η συνεισφορά του J. McDowell σε πολλούς τομείς της φιλοσοφίας και ιδιαίτερα στη φιλοσοφία της γλώσσας, την αρχαία φιλοσοφία, την ηθική, τη φιλοσοφία του νου, τη γνωσιολογία και τη μεταφυσική είναι μεγάλη. Τα τελευταία χρόνια κάθε Ιούνιο επισκέπτεται το Πανεπιστήμιό μας, συμμετέχοντας σε ένα καθιερωμένο, πλέον, συνέδριο που πραγματοποιείται προς τιμήν του. Τη φετινή χρονιά, το συνέδριο διεξάγεται στις 18-19 Ιουνίου και έχει θέμα: «Experience and Judgment». Το έργο και την προσωπικότητα του τιμώμενου παρουσίασε ο επίκ. καθηγητής του Τμήματος Φιλοσοφίας Κ. Παγωνδιώτης, ενώ η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την ομιλία του Καθηγητή McDowell, με θέμα: «Philosophy and the human».

Ημερομηνία

2015-06-17

Αναγνωριστικό

mcdowell

Aναφορά

“Τελετή αναγόρευσης του John Η. McDowell σε Επίτιμο Διδάκτορα της Σχολής Ανθρωπιστικών & Κοινωνικών Επιστημών,” Ψηφιακή συλλογή "Διογένεια", προσπελάστηκαν 30 Μαΐου 2024, https://diogeneia.library.upatras.gr/upatras-archive/mcdowell.