Εορτασμός των Τριών Ιεραρχών και της Ημέρας των Γραμμάτων & Αναγόρευση του Σταύρου Κ. Δήμα πρώην Υπουργού σε Επίτιμο Διδάκτορα

Τίτλος

Εορτασμός των Τριών Ιεραρχών και της Ημέρας των Γραμμάτων & Αναγόρευση του Σταύρου Κ. Δήμα πρώην Υπουργού σε Επίτιμο Διδάκτορα

Θέμα

Τελετή
Εορτασμοί

Περιγραφή

Την Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου 2023, πραγματοποιήθηκε ο επίσημος εορτασμός του Πανεπιστημίου Πατρών για τους Τρεις Ιεράρχες και την Ημέρα των Γραμμάτων στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών. Στο πλαίσιο της Εκδήλωσης απονεμήθηκε ο τίτλος του Επίτιμου Διδάκτορα του Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών στον προσκεκλημένο ομιλητή κ. Σταύρο Κ. Δήμα, πρώην Υπουργό και πρώην Επίτροπο Ε.Ε.

Η έναρξη της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε με τον χαιρετισμό του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών Καθηγητή Χρήστου Ι. Μπούρα ενώ ακολούθησε Χαιρετισμός από τον Εκπρόσωπο του Προέδρου της Ελληνικής Κυβέρνησης, Υφυπουργό Εξωτερικών, κ. Ανδρέα Κατσανιώτη.

Στη συνέχεια, απονεμήθηκαν τιμητικές πλακέτες και διπλώματα στα μέλη ΔΕΠ που αφυπηρέτησαν το προηγούμενο ακαδημαϊκό έτος, 2021-22, ως αναγνώριση της μακρόχρονης προσφοράς τους στην εκπαίδευση και την ανάπτυξη του Ιδρύματος. Επίσης, απονεμήθηκαν τα «Φοιτητικά Βραβεία Αριστείας», τιμητικές διακρίσεις που συνοδεύονται από χρηματικά έπαθλα, σε αριστεύσαντες αποφοίτους του Πανεπιστημίου Πατρών το ακαδημαϊκό έτος 2021-22. Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε και η απονομή του Βραβείου «Ανδρέα Φιλίππου», των Βραβείων Εξαίρετης Δημοσίευσης «ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ» 2022 και των Βραβείων Εξαίρετης Διδασκαλίας «ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΠΑΠΑΝΟΥΤΣΟΣ» 2022.

Τέλος, η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την κεντρική ομιλία του τιμώμενου, κ. Σταύρου Κ. Δήμα, με θέμα: «Η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Κλιματική Αλλαγή».

Πηγή

Ιστορικό Αρχείο Πανεπιστημίου Πατρών

Ημερομηνία

2023-01-30

Αναγνωριστικό

dimas

Aναφορά

“Εορτασμός των Τριών Ιεραρχών και της Ημέρας των Γραμμάτων & Αναγόρευση του Σταύρου Κ. Δήμα πρώην Υπουργού σε Επίτιμο Διδάκτορα,” Ψηφιακή συλλογή "Διογένεια", προσπελάστηκαν 30 Μαΐου 2024, https://diogeneia.library.upatras.gr/upatras-archive/dimas.