Επίσκεψη εκπροσώπων Αμερικανικών ΑΕΙ στο Πανεπιστήμιο Πατρών

Τίτλος

Επίσκεψη εκπροσώπων Αμερικανικών ΑΕΙ στο Πανεπιστήμιο Πατρών

Θέμα

Συνεργασία
Αμερικάνικα Πανεπιστήμια
Επισκέψεις

Περιγραφή

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 9.11.22 η επίσκεψη της αντιπροσωπείας 13 ΑΕΙ των ΗΠΑ στο Πανεπιστήμιο Πατρών, στο πλαίσιο του International Academic Partnership Program/IAPP-Greece, μια πρωτοβουλία του Yπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, για την προώθηση και περαιτέρω ανάπτυξη των ακαδημαϊκών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών. Εκ μέρους του Πανεπιστημίου Πατρών, στην επίσκεψη παρευρέθηκε η Πρυτανική Αρχή του Iδρύματος, οι Κοσμήτορες και μέλη ΔΕΠ από όλες τις Σχολές του, προκειμένου να διασφαλιστεί η κατά το δυνατόν πληρέστερη εκπροσώπησή του.

Η αμερικανική αντιπροσωπεία αποτελούνταν από τα εξής πανεπιστήμια:

- California Polytechnic State University
- Columbia University
- Harvard University
- Indiana University
- Michigan State University
- University of Alabama
- University of California, Berkeley
- University of Cincinnati
- University of Delaware
- University of Illinois at Urbana-Champaign
- University of South Alabama
- Widener University
- York College of Pennsylvania

Η συνάντηση ξεκίνησε με ένα σύντομο χαιρετισμό από τον Πρύτανη του Ιδρύματος, Καθηγητή Χρήστο Μπούρα, ο οποίος τόνισε χαρακτηριστικά: «Το Πανεπιστήμιο Πατρών, ως ένα από τα πιο δυναμικά Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα στην Ελλάδα, από την ίδρυσή του έχει θέσει στόχους προς τη διεθνή αναγνώριση, τις διεθνείς στρατηγικές συνεργασίες και την εξωστρέφεια. Από την αρχή της θητείας της Πρυτανείας μας, η διεθνοποίηση θεωρείται μεγάλης σημασίας και γι' αυτό την έχουμε θέσει ως το επίκεντρό μας στις προτεραιότητές μας. [...] Ακόμα κι αν έχουμε ήδη κάποιες συμφωνίες, είμαστε εδώ για να τις βελτιώσουμε. Ακόμα κι αν βρισκόμαστε στα πολύ πρώιμα στάδια του εντοπισμού κοινών επιστημονικών τομέων ενδιαφέροντος, είμαστε εδώ για να βρούμε τον τρόπο να μετατρέψουμε αυτά τα ενδιαφέροντα σε ουσιαστικές συνεργασίες. Ελπίζω πραγματικά ότι αυτή η επίσκεψη στο Πανεπιστήμιο μας μπορεί να δώσει το έναυσμα για την έναρξη αποτελεσματικών συζητήσεων για την οικοδόμηση συνεργασιών μεταξύ μας».

Εν συνεχεία, ο επικεφαλής της αμερικανικής αντιπροσωπείας, κ. Christos Giannopoulos, από το Harvard University, αναφέρθηκε στους προσδοκώμενους στόχους της συνάντησης εκ μέρους της αμερικανικής πλευράς. Ακολούθησε σύντομη παρουσίαση του Ιδρύματος από τον Αντιπρύτανη Ακαδημαϊκών και Διεθνών Θεμάτων Καθηγητή Δ. Μαντζαβίνο και η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με άμεσες συζητήσεις των Αμερικανών ακαδημαϊκών με τα μέλη ΔΕΠ του Πανεπιστημίου Πατρών. Τέλος, η αμερικανική αντιπροσωπεία είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί χώρους της Πανεπιστημιούπολης.

Πηγή

Ιστορικό Αρχείο Πανεπιστημίου Πατρών

Ημερομηνία

2022-11-09

Αναγνωριστικό

us-universities

Aναφορά

“Επίσκεψη εκπροσώπων Αμερικανικών ΑΕΙ στο Πανεπιστήμιο Πατρών,” Ψηφιακή συλλογή "Διογένεια", προσπελάστηκαν 20 Ιουνίου 2024, https://diogeneia.library.upatras.gr/upatras-archive/us-universities.