Εορτασμός των Τριών Ιεραρχών και της Ημέρας των Γραμμάτων 2024

Τίτλος

Εορτασμός των Τριών Ιεραρχών και της Ημέρας των Γραμμάτων 2024

Θέμα

Εορτασμοί
Τρεις Ιεράρχες
Εκδηλώσεις
Απονομές

Περιγραφή

Την Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2024 στις 18:00 το απόγευμα πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η εκδήλωση για τον Εορτασμό των Τριών Ιεραρχών και της Ημέρας των Γραμμάτων 2024. Η τελετή έλαβε χώρα στη μεγαλοπρεπή Αίθουσα «Οδυσσέας Ελύτης» στο κεντρικό κτίριο της Πρυτανείας. Σε ζεστό κλίμα τόσο από το πλήθος κόσμου που κατέκλυσε την αίθουσα όσο και από την άκρως συγκινησιακά φορτισμένη ατμόσφαιρα λόγω του ξεχωριστού περιεχομένου της τελετής, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών, Καθ. Χρήστος Ι. Μπούρας κήρυξε την έναρξη της εκδήλωσης με τον χαιρετισμό που έδωσε αλλά και με την εύστοχη τοποθέτησή του αναφορικά με το ακαδημαϊκό έργο που παράγεται στο Πανεπιστήμιο Πατρών αλλά και την αριστεία. Επίσης, η Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών και Βουλευτής Αχαΐας, κ. Χριστίνα Αλεξοπούλου παρευρέθηκε χαιρετίζοντας την τελετή εκπροσωπώντας τον Πρόεδρο της Ελληνικής Κυβέρνησης. Αναφορικά με το πρόγραμμα της εκδήλωσης, στη συνέχεια στο βήμα ανέβηκε ο Δικηγόρος – Συγγραφέας, κ. Χρήστος Μούλιας. Ο τίτλος της ομιλίας του ήταν: «Η Πάτρα στη ζωή και το έργο του Παναγιώτη Κανελλόπουλου». Στα αφυπηρετήσαντα μέλη ΔΕΠ του Πανεπιστημίου Πατρών κατά το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023 απονεμήθηκαν αναμνηστικές τιμητικές διακρίσεις για την πολύτιμη προσφορά τους στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Στη συνέχεια, δόθηκαν οι τιμητικές διακρίσεις και τα οικονομικά βραβεία στους αριστεύσαντες απόφοιτους του Ιδρύματος κατά το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023. Στη συνέχεια ακολούθησε η απονομή των Υποτροφιών «Ιατρικού Συλλόγου Πατρών», του Βραβείου εις μνήμην Π. Κορδοπάτη, των Υποτροφιών «ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ», της Υποτροφίας εις μνήμην Ομότιμου Καθηγητή Α. Σισσούρα, των Υποτροφιών «Κοινωφελούς Ιδρύματος Γεωργίου και Αγγελικής Γ. Σκούρα», των Υποτροφιών «Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ)» καθώς και του Βραβείου «Ανδρέα Φιλίππου». Τέλος, απονεμήθηκαν το Βραβείο Εξαίρετης Δημοσίευσης «ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ» 2023, στον Καθηγητή του Τμήματος Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, κ. Ευθύμιο Σώκο καθώς και το Βραβείο Εξαίρετης Διδασκαλίας «ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΠΑΠΑΝΟΥΤΣΟΣ» 2023, στον Καθηγητή του Τμήματος Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών, κ. Σπήλιο Φασόη.
Mπορείτε να εντοπίσετε την πρόσκληση όπως και το αναλυτικό πρόγραμμα για τη ροή της Τελετής, για τα βραβεία – υποτροφίες, για όλους όσους-όσες βραβεύθηκαν όπως και για τους χορηγούς στον σύνδεσμο https://www.upatras.gr/eortasmos-ton-trion-ierarchon-kai-tis-imeras-ton-grammaton-30-1-2024/
Η βραδιά ολοκληρώθηκε με τη συμμετοχή της Χορωδίας του 11ου Δημοτικού Σχολείου Πατρών – «Παναγιώτης Κανελλόπουλος» υπό τη διεύθυνση της Εκπαιδευτικού Μουσικής του Σχολείου, κ. Αικατερίνης Γαλανού.

Ημερομηνία

2024-01-30

Αναγνωριστικό

treis_ierarches_2024

Aναφορά

“Εορτασμός των Τριών Ιεραρχών και της Ημέρας των Γραμμάτων 2024,” Ψηφιακή συλλογή "Διογένεια", προσπελάστηκαν 30 Μαΐου 2024, https://diogeneia.library.upatras.gr/upatras-archive/treis_ierarches_2024.