Αναγόρευση του Δημήτριου Σφήκα σε Επίτιμο Διδάκτορα

Τίτλος

Αναγόρευση του Δημήτριου Σφήκα σε Επίτιμο Διδάκτορα

Θέμα

Αναγορεύσεις

Περιγραφή

Ο Δημήτριος Σφήκας, Μέγας Ευεργέτης του Τμήματος Ιατρικής, αναγορεύθηκε Επίτιμος Διδάκτορας της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου μας, μετά από πρόταση του Τμήματος Ιατρικής, την Τετάρτη, 14 Ιουνίου 2017. Το έργο και την προσωπικότητα του τιμώμενου παρουσίασε ο Καθηγητής Ορθοπαιδικής του Τμήματος Ιατρικής Ηλίας Παναγιωτόπουλος και ακολούθησε η ανάγνωση των ψηφισμάτων αναγόρευσης του τιμώμενου σε Επίτιμο Διδάκτορα από τον Κοσμήτορα της Σχολής Επιστημών Υγείας και η περιένδυσή του από την Πρύτανι. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την ομιλία του κ. Δημητρίου Σφήκα, με θέμα «Ακράδαντη πίστη στα χαρίσματα των Ελλήνων».
Ο κ. Δημήτριος Σφήκας γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πάτρα, όπου ολοκλήρωσε τις εγκύκλιες σπουδές του. Σπούδασε Ναυπηγική Μηχανολογία στη Γερμανία και στον επαγγελματικό του βίο ασχολήθηκε με τη ναυπηγική και ναυτιλία. Είναι Μέγας Ευεργέτης του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου μας, καθώς, με την υποστήριξη της συζύγου του, κ. Βέρας Σφήκα, χρηματοδότησε εξ ολοκλήρου την κατασκευή της «Κλινικής Αποκατάστασης Ασθενών με Κακώσεις Νωτιαίου Μυελού» (http://rehaupatras.com/?lang=el), μιας αυτοτελούς Κλινικής που ιδρύθηκε το 2010 στο Τμήμα Ιατρικής, για να εξυπηρετεί εκπαιδευτικές, ερευνητικές και νοσηλευτικές ανάγκες στο συγκεκριμένο πεδίο. Η κλινική παραδόθηκε το 2011 στο ΠΠΝΠ έτοιμη για λειτουργία, με υψηλές προδιαγραφές, στα πρότυπα ευρωπαϊκών πανεπιστημίων. Το ενδιαφέρον του κ. Σφήκα για την ολοκλήρωση της λειτουργίας της Κλινικής είναι συνεχές και εκδηλώνεται με τη φυσική του παρουσία, την κάλυψη της συντήρησης, της εκπαίδευσης προσωπικού αλλά και άλλων αναγκών της, τείνοντος ταυτοχρόνως ευήκοον ους και σε άλλες ανάγκες του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου.

Ημερομηνία

2017-06-17

Αναγνωριστικό

sfikas

Aναφορά

“Αναγόρευση του Δημήτριου Σφήκα σε Επίτιμο Διδάκτορα ,” Ψηφιακή συλλογή "Διογένεια", προσπελάστηκαν 30 Ιανουαρίου 2023, https://diogeneia.library.upatras.gr/upatras-archive/sfikas.