2ο Φεστιβάλ Υποδοχής Πρωτοετών Φοιτητών του Πανεπιστημίου Πατρών "Welcome to UP Fest 2023"

Τίτλος

2ο Φεστιβάλ Υποδοχής Πρωτοετών Φοιτητών του Πανεπιστημίου Πατρών "Welcome to UP Fest 2023"

Θέμα

Πρωτοετείς
Εκδηλώσεις

Περιγραφή

Με ένα ξέφρενο πάρτι στο campus της Πανεπιστημιούπολης με τον Φοίβο Δεληβοριά και χιλιάδες συμμετέχοντες φοιτητές και πολίτες πέρασε στην ιστορία το «Welcome to UP 2023», το πρωτοποριακό Φεστιβάλ Υποδοχής Πρωτοετών Φοιτητών στο Πανεπιστήμιο Πατρών.

Για πέντε ημέρες το Φεστιβάλ που κατοχυρώνεται ως η μεγάλη γιορτή νεολαίας στη Δυτική Ελλάδα για το φθινόπωρο, «δόνησε» τρεις πόλεις, ένωσε δύο νομούς και κινητοποίησε με πρωτοβουλία του Πανεπιστημίου Πατρών, φοιτητές, πολίτες, ακαδημαϊκούς, φορείς, ομάδες, ανθρώπους του πνεύματος, του πολιτισμού και του επιχειρείν, σε μια μεγάλη γιορτή που τα είχε όλα, με κορυφαία στιγμή τη συναυλία των Πυξ Λαξ στην «καρδιά» της Πάτρας, σε μια κατάμεστη πλατεία Γεωργίου το βράδυ του περασμένου Σαββάτου.

Το «Welcome to UP 2023» προσέφερε 5 ημέρες γεμάτες μοναδικές εμπειρίες σε τρεις πόλεις, την Πάτρα, το Μεσολόγγι και το Αγρίνιο, εντάσσοντας στον κύκλο φιλοξενίας των εκδηλώσεών του και νέους εμβληματικούς χώρους όπως η Βίλα Κόλλα, όπου είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε μια non stop συναυλία των ONIRAMA, του Ρένου Χαραλαμπίδη και της Ορχήστρας της Pfizer.

Mεγαλύτερο σε διάρκεια, σε εκδηλώσεις σε χρονική και χωρική διασπορά, το Φεστιβάλ έστησε γέφυρες επικοινωνίας μεταξύ του Πανεπιστημίου και της κοινωνίας της Δυτικής Ελλάδας σε μια εξωστρεφή, δυναμική και πολλά υποσχόμενη διοργάνωση με θαυμαστή επιδραστικότητα στο σύνολο των εκδηλώσεών της.

Η πρωτοβουλία του Πανεπιστημίου Πατρών, είχε συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το Επιμελητήριο Αχαΐας ενώ συνεργάστηκαν οι Δήμοι Πατρέων, Αγρινίου και Μεσολογγίου και διεξήχθη με την πολύτιμη συνεισφορά των χορηγών του.

Στο επίκεντρο όλων βρέθηκε το campus του Πανεπιστημίου Πατρών, όπου είχε στηθεί ένα πολύβουο και πολύχρωμο φοιτητικό χωριό στην σκηνή του οποίου είχαμε την ευκαιρία να ακούσουμε την μοναδική Ανδριάνα Μπάμπαλη, να διασκεδάσουμε τα πάρτι των Dj’s να επισκεφθούμε περίπτερα ομάδων και χορηγών, να παρακολουθήσουμε σινεμά σε συνεργασία με το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, πολυθεάματα αλλά και τα άστρα, μέσα αστρονομικές παρατηρήσεις, να κάνουμε γυμναστική, και να τα πούμε με τους παίκτες του «Απόλλωνα» και του «Προμηθέα».

Το πενθήμερο πρόγραμμα εκδηλώσεων περιελάμβανε επίσης επαφές με ομάδες και δομές του Πανεπιστημίου, συνάντηση με επιτυχημένους αποφοίτους, ξεναγήσεις σε εμβληματικά σημεία, περιπάτους σε μνημεία και τόπους ενδιαφέροντος, γνωριμία με τους χώρους και τους ανθρώπους του ΑΕΙ και της πόλης, συνέδρια, δράσεις όπως το Taste the city και το Magic Bus Patras Bus Tour (ξεναγήσεις με ανοικτό λεωφορείο), αλλά και κινηματογραφικές προβολές.

Όλες οι εκδηλώσεις είχαν ελεύθερη είσοδο και απευθύνονταν σε φοιτητές, κατοίκους και επισκέπτες.

Το «Welcome to UP 2023» «κατέβηκε» στην πόλη, έπιασε τον σφυγμό της, της έδωσε ρυθμό και ζωντάνια και έδειξε ότι το Πανεπιστήμιο της Πάτρας είναι αναπόσπαστο μέρος της πόλης, της ιστορίας και των ανθρώπων της. Ένας ζωντανός οργανισμός που συνομιλεί με την κοινωνία σε όλα τα επίπεδα και μπορεί να συστήσει στους χιλιάδες φοιτητές του τις πόλεις που αποτελούν έδρες του ακριβώς όπως πρέπει: ως πόλεις που έχουν το μεγάλο προνόμιο να «συγκατοικούν» με την νεολαία, την επιστήμη και την έρευνα.

Αναγνωριστικό

secondwelcomeup

Aναφορά

“2ο Φεστιβάλ Υποδοχής Πρωτοετών Φοιτητών του Πανεπιστημίου Πατρών "Welcome to UP Fest 2023",” Ψηφιακή συλλογή "Διογένεια", προσπελάστηκαν 22 Ιουλίου 2024, https://diogeneia.library.upatras.gr/upatras-archive/secondwelcomeup.