50 Χρόνια Πανεπιστήμιο Πατρών - Πανηγυρικός εορτασμός

Τίτλος

50 Χρόνια Πανεπιστήμιο Πατρών - Πανηγυρικός εορτασμός

Θέμα

Εορτές, 50 Χρόνια, Πανεπιστήμιο Πατρών

Περιγραφή

Η κεντρική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, 30 Νοεμβρίου 2014, ημέρα γενέθλιου εορτασμού του Ιδρύματος αλλά και θρησκευτικού εορτασμού του πολιούχου των Πατρών Αγίου Ανδρέου. Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο ακαδημαϊκός και συγγραφέας Θανάσης Βαλτινός, ενώ απονεμήθηκαν μια σειρά τιμητικών διπλωμάτων και διακρίσεων με χαρακτήρα τόσο ουσιαστικό όσο και συμβολικό. Συγκεκριμένα, θα τιμηθούν:
  • Οι αριστεύσαντες απόφοιτοι των πέντε Σχολών του Πανεπιστημίου το έτος 2014, ως ένδειξη σεβασμού στην αριστεία των νέων και στο μέλλον της Επιστήμης,
  • Όλοι οι διατελέσαντες Πρυτάνεις (1974-2014) αλλά και η εμβληματική μορφή του τ. Γενικού Γραμματέα κ. Σπήλιου Παπαθανασόπουλου, που υπηρέτησε το Πανεπιστήμιο Πατρών για 42 συναπτά έτη, ως ένδειξη σεβασμού στο παρελθόν και στην ιστορία του Ιδρύματός μας αλλά και των ανθρώπων που διαδραμάτισαν ξεχωριστό ρόλο στην πρόοδο και ανάπτυξή του
  • Οι δωρητές και οι υποστηρικτές του Ιδρύματος, ως ένδειξη σεβασμού σε αυτούς που στάθηκαν σιωπηλά δίπλα μας, είτε προσφέροντας κοινωφελή έργα και υποδομές στο Πανεπιστήμιο είτε στηρίζοντας τους φοιτητές μας στις σπουδές και την έρευνά τους.
  • Οι τέσσερις διακεκριμένοι συμπολίτες μας λογοτέχνες Αθηνά Κακούρη, Βασίλης Λαδάς, Μαρία Λαϊνά και Έρση Σωτηροπούλου, που έχουν τιμηθεί με το Κρατικό Βραβείο Λογοτεχνίας, ως ένδειξη σεβασμού στην πόλη των Πατρών και στην πνευματική της παραγωγή.
Η πανηγυρική εκδήλωση ολοκληρώθηκε με ρεσιτάλ κιθάρας από τον καταξιωμένο μουσικό και Επίτιμο Διδάκτορα του Ιονίου Πανεπιστημίου κ. Κώστα Κοτσιώλη.

Ημερομηνία

2014-11-30

Αναγνωριστικό

50years-celebration

Aναφορά

“50 Χρόνια Πανεπιστήμιο Πατρών - Πανηγυρικός εορτασμός,” Ψηφιακή συλλογή "Διογένεια", προσπελάστηκαν 18 Απριλίου 2024, https://diogeneia.library.upatras.gr/upatras-archive/50years-celebration.