Τελετή Παράδοσης και Παραλαβής των Πρυτανικών Αρχών

Τίτλος

Τελετή Παράδοσης και Παραλαβής των Πρυτανικών Αρχών

Θέμα

Εκδήλωση

Περιγραφή

Φωτογραφίες από την Τελετή Παράδοσης και Παραλαβής των Πρυτανικών Αρχών του Πανεπιστημίου Πατρών.

Μέσα σε κλίμα συναισθηματικής φόρτισης πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας 15.9.2014 στο Πανεπιστήμιο Πατρών η Τελετή Παράδοσης και Παραλαβής των Πρυτανικών Αρχών. Ο απερχόμενος Πρύτανης, Καθηγητής Γ. Παναγιωτάκης, έκανε απολογισμό της τετραετούς θητείας του, ενώ η νέα Πρύτανις, Καθηγήτρια Β. Κυριαζοπούλου, παρουσίασε το πρόγραμμα της , ανανεώνοντας το ραντεβού με τα μέλη της Πανεπιστημιακής Κοινότητας, τους φορείς της πόλης και τα Μέσα Ενημέρωσης για τα τέλη του Δεκεμβρίου 2014 και αφού θα έχει συμπληρώσει τέσσερις μήνες στη Διοίκηση του Ιδρύματος. Επίσης, παρουσίασε τους Αναπληρωτές Πρύτανη και τις αρμοδιότητές τους, οι οποίοι και έχουν εγκριθεί από το Συμβούλιο Ιδρύματος:

- Νικόλαος Κ. Καραμάνος, Καθηγητής Τμ Χημείας, Αναπληρωτής Πρυτάνεως Ακαδημαϊκών & Διεθνών Θεμάτων
- Δημοσθένης Κ. Πολύζος, Καθηγητής Τμ. Μηχανολόγων & Αεροναυπηγών Μηχανικών, Αναπληρωτής Πρυτάνεως Έρευνας και Ανάπτυξης
- Δημήτριος Κ. Ψαλτόπουλος, Καθηγητής Τμ. Οικονομικών Επιστημών, Αναπληρωτής Πρυτάνεως Οικονομικών Υποθέσεων
- Γεώργιος Ν. Αγγελόπουλος, Καθηγητής Τμ. Χημικών Μηχανικών, Αναπληρωτής Πρυτάνεως Υποδομών και Αειφορίας
Χρήστος Θ. Παναγιωτακόπουλος, Αναπλ. Καθηγητής ΠΤΔΕ, Αναπληρωτής Πρυτάνεως Πληροφοριακών Συστημάτων και Δικτύων

Η Πρύτανις έκλεισε την ομιλία της συγκινημένη και δεσμευόμενη απέναντι σε όλα τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας και τους φοιτητές ότι θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για το συμφέρον του ελληνικού δημοσίου πανεπιστημίου και μέχρι την τελευταία ημέρα της θητείας θα μάχεται για το Πανεπιστήμιο Πατρών.

Εκ μέρους του Συμβουλίου Ιδρύματος χαιρετισμό έκανε ο Αναπληρωτής Πρόεδρος, Καθηγητής της Ιατρικής Χ. Γώγος, ενώ στο πλαίσιο του εορτασμού για τα 50 χρόνια από την ίδρυση του Πανεπιστημίου, ο πρώην Πρύτανης Αλέξιος Λυκουργιώτης, Καθηγητής, εκφώνησε ομιλία με τίτλο «Πενήντα χρόνια από την ίδρυση του Πανεπιστημίου Πατρών: Σκιαγραφώντας τα πιο σημαντικά στάδια της ανάπτυξης».

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους πολλά μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας, τα μέλη του Συμβουλίου Ιδρύματος, πρώην Πρυτάνεις, Πρόεδροι Τμημάτων, Κοσμήτορες Σχολών, μέλη ΔΕΠ από την Πάτρα και τα Τμήματα του Αγρινίου, η Νομική Υπηρεσία, ο διοικητικός μηχανισμός του Ιδρύματος, ξένοι προσκεκλημένοι που βρίσκονται τις ημέρες αυτές στο Πανεπιστήμιο, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος, ο Πρόεδρος των Εφετών κ. Σπηλιωτόπουλος, οι Πρόεδροι του Δικηγορικού αλλά και του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών, οι αρχές της πόλης, βουλευτές, εκπρόσωποι του δικαστικού σώματος, των ενόπλων δυνάμεων των σωμάτων ασφαλείας και των ΜΜΕ, καθηγητές του Αρσακείου Πατρών, αλλά και απλοί συμπολίτες μας.

Η εκδήλωση έκλεισε με τη μουσική παρέμβαση της Νάσιας Παπαγιαννάκη (φωνή) και της Έλενας Φέντκο (πιάνο), ενώ ακολούθησε μικρή δεξίωση στο φουαγιέ της αίθουσας.

Δημιουργός

Ιστορικό Αρχείο Πανεπιστημίου Πατρών

Ημερομηνία

2014-09-15

Αναγνωριστικό

paradosi-paralavi-2014

Aναφορά

Ιστορικό Αρχείο Πανεπιστημίου Πατρών, “Τελετή Παράδοσης και Παραλαβής των Πρυτανικών Αρχών,” Ψηφιακή συλλογή "Διογένεια", προσπελάστηκαν 20 Σεπτεμβρίου 2021, http://diogeneia.library.upatras.gr/upatras-archive/paradosi-paralavi-2014.