Εορτασμός Ιδρύσεως του Πανεπιστημίου Πατρών

Τίτλος

Εορτασμός Ιδρύσεως του Πανεπιστημίου Πατρών

Θέμα

Εορτή
Εκδήλωση

Περιγραφή

Η πρόκληση, το πρόγραμμα και φωτογραφίες από την εκδήλωση για τον εορτασμό της 52ης Επετείου από την ίδρυση του Πανεπιστημίου Πατρών και της 50ής Επετείου από τη λειτουργία του.

Ο εορτασμός ήταν αφιερωμένος στη μνήμη του πολιτικού, ιστορικού, φιλοσόφου και ακαδημαϊκού Παναγιώτη Κανελλόπουλου και πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την «Εταιρεία Φίλων Παναγιώτη Κανελλόπουλου». Την εκδήλωση προσφώνησαν η Πρύτανις και ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του Συμβουλίου Ιδρύματος και χαιρέτησε ο Πρόεδρος της «Εταιρείας Φίλων Π.Κ.» κ. Σπήλιος Λιβανός. Για το έργο και την προσωπικότητα του Π. Κανελλόπουλου μίλησαν ο δικηγόρος και μέλος της «Εταιρείας» κ. Χρήστος Μούλιας και ο Καθηγητής του Τμήματος Φιλοσοφίας Χρήστος Τερέζης.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με μουσική παρέμβαση από «Duo κιθάρας», όπου οι καθηγητές στη «Φιλαρμονική Εταιρεία Ωδείο Πατρών» Ανδρόνικος Καραμπέρης και Χρήστος Τσαρούχης ερμήνευσάν έργα των A. Vivaldi, M.de Falla, E. Granados και Z. Abreu.

Δημιουργός

Ιστορικό Αρχείο Πανεπιστημίου Πατρών

Πηγή

Ιστορικό Αρχείο Πανεπιστημίου Πατρών

Ημερομηνία

2016-11-30

Αναγνωριστικό

eortasmos-idriseos-2016

Aναφορά

Ιστορικό Αρχείο Πανεπιστημίου Πατρών, “Εορτασμός Ιδρύσεως του Πανεπιστημίου Πατρών,” Ψηφιακή συλλογή "Διογένεια", προσπελάστηκαν 27 Φεβρουαρίου 2021, http://diogeneia.library.upatras.gr/upatras-archive/eortasmos-idriseos-2016.